FAQ

Är det farligt att vara en "outsider"?
Nej. Det viktigaste är att du accepterar det. Kom ihåg: Det är inte du själv som gjort dej till en "outsider". Du är formad av ödet och till stor del även av omgivningen. (även om omgivningen anser det motsatta). Farligt kan det ju vara om du blir akut sjuk i hemmet, men oftst har du väl telefon? Brist på alibi vid ev misstanke av brott, är också något som kan vara allvarligt.


Kan outsiders leva ihop med "normala" insiders?
Oftast inte. Inte i längre perioder iallafall. Det faller på sin egen orimlighet.


Varför?
För att man är en "outsider".


Umgås outsiders med insiders?
En "outsider" ser inga som helst problem med att umgås med insiders. Inte vice versa heller, men p.g.a. att "insiders" levnadssätt bygger på "tvåsamhet", så fungerar endast kortare kontakt.


Hur vet man att man är en "outsider"?
Om du öppnar ditt kylskåp och tittar, så är det lätt att avgöra. Du semestrar själv etc. Upplever dig som ett 5:e hjul (bil) 3:e hjul (cykel) Har du sen vaknat ensam i din säng i över 20 år, så har du med råge fyllt dina kriterier.


Kan en "outsider" konverteras till en "insider"?
Vissa försök är gjorda med blandade resultat. En outsider är ett resultat av ödet och omgivningens signaler.


Finns det "outsiders" som tror dom är "insiders"?

Oh ja! Överallt!!! Mängder av folk går omkring dagligen o tror att dom är "normala insiders", och att dom en dag ska kunna leva ett normalt familjeliv. Till slut är det oftast omgivningens signaler som får en outsider att inse fakta. En outsider brukar åxå se en helhet och till slut inse sin position i samhället.  Sedan är det bara att acceptera och leva efter det. Och när man väl gjort det, så brukar det inte stöta på några problem.


Strider inte en outsiders levnadssätt mot naturens utveckling?
Givetvis gör den det! Men bögar är väl också människor?

Hjälp! Jag vaknade kl. 13.30 i e.m. och insåg att jag inte hade någon brevid mej! Känner mig utstött och ensam! Vad göra? P.S. Är jag en "outsider" nu? Jan, 31
Ta det lungt! Slappna av! Tänk efter: Sa inte gumman att hon skulle sova över hos en väninna igår? Jo! Då kommer hon förmodligen hem snart!


Kom hem från en 4 veckors ensamsemester igår till en öde lya. Kylskåpet tomt, obet räkningar i travar, ostädat, inga samtal på telesvar. Kurt, 46
Av din ålder att döma, så ligger du i riskzonen! Men du nämner inte tidsrymden. Om vi pratar ett tomt kylskåp i 2 decennier, så ger det en annan bild, Kurt. Även du, ta det lungt. Du kanske måste inse realiteten. Var inte rädd utan lyssna på ditt eget hjärta. Bejaka dig själv och kliv över tröskeln, in i en "outsiders" värld.

Hej! Min polare säjer att han är en "outsider", eller åtminstone vill bli! Hur ska han gå till väga? Patrik, 20
Du! Om han är i din ålder så invänta 30 år och se hur han har blivit. En "outsider" är inget man vill bli. Det är något man utvecklas till genom åren, fram till sitt slutgiltliga erkännande som bygger på ett socialt mönster. Grunden är bestämt i generna, fast det är naturligtvis inget man känner av i din ålder. Man kan känna sig "speciell" ändå! En "outsider" skall för övrigt inte förväxlas med t.ex. "ensamnörd", "byfåne", "tokdåre" eller en ren och skär "idiot". En "outsider" har hög status. Trots sin missanpassning.

Hej Outsider! Jag är dryga 18 år och ser min framtid som en mamma till många barn i en stor härlig familj! Hur vet jag att jag inte är en "outsider"? Jag menar, då faller ju allting? Kicki, 18
Tyvärr, så vet man ju inte det. Allting är bestämt, allting har en mening, när ödet vill. Det jag kan uppmuntra dig med, är att endast 5 % av kvinnor som är "outsiders", behöver tänka annorlunda. Om det nu skulle visa sej att du är en "outsider", så märker du inte av det förrän längre upp i åldern och då gäller det att "hålla ihop". Men som sagt, för kvinnors del så ser det annorlunda ut. Tvärtom, för en man som är "insider" och som är gift med en kvinna som är "outsider", ser oftast det som en krydda i äktenskapet.

Hur kan man välja bort sin omgivning?
Regel1! En "outsider" väljer aldrig bort något/någon om han inte själv blivit bortvald. Därifrån utgår man sedan.

(Uppdateras efterhand)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback