Som skillnad på natt å dag

I 1½ år har jag jobbat vaknatt. En tjänst på 69%. Det blir c:a nio nätter per månad. Övrig tid...ledig. Det kan ju vem som helst räkna ut att på en månad, så blir det många dagar att fylla ut. Man behöver egentligen ingen semester. Har kvar åtminstone halva semestern från ifjol. Funderade starkt på att begära pengar istället. Har hört att man kan göra det om man är deltidsanställd. Givetvis har jag möjlighet att "jobba upp" till 100%, och har gjort det när tillfälle getts. 

Visst låter det underbart med 20-21 dagars ledighet per månad? Fast NÅGRA dagar går ju åt till sömn. Ibland kan jag likna det med att vara miljonär, man är rik på pengar men vet inte vad man ska köpa. Eller man BEHÖVER inget. Att ha så mycket ledighet och inte kunna fylla det med vare sig något meningsfullt eller med trevligt umgänge är egentligen slöseri. Att arbeta sista natten på passet och veta att man kommer hem till en öde bostad i nio dagar. "Hem o hem". Det är inget hem, det är en bostad. Ett tillhåll. Flera dagar går utan att man ens öppnar munnen. Visst, man kan flänga runt å besöka folk "när det passar dom", men det tröttnar man på efter ett tag. Helt naturligt.

Så idag blev jag erbjuden transportgruppen (har provat på det lite innan). Det innebär 7-17 arbete (vilket jag inte haft sedan 1998) och måndag-fredag. Allt är inte klart, men jag tackade ja. Fast lönen vill jag diskutera. 100% är 100% men natt ob är faktiskt avgörande. Det innebär också att jag har människor omkring mig från 7-17 VARJE DAG!!!!

Det kommer att kännas ovant - det lovar jag. Ett och ett halvt år kanske inte låter så länge, men det är det. För mig.... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback